Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje za ginekologa


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Možete ali nije baš higijenski.

tmart

08.06.2013. 01:00

Postovani doktore zbilja mi je potrebna vasa pomoc te Vas molim da mi odgovorite. Stupila sam u spolne odnose u 17 godini i tada nisam imala nikakvih problema. Danas s novim partnerom (kojem se ja prva djevojka s kojom je stupio u odnos) javljaju se problemi za problemom pocevsi od alergije na uloske (sto sam rijesila prelaskom na tampone i prestankom koristenja dnevnih ulozaka) nakon toga krenula je alergija na kondome i osjecaj peckanja tijekom odnosa. Krenule su i ucestale gljivicne infekcije (ovo opisujem ako ce mozda pomoci) zadnji posjet ginekologu je bio u 12 mjesecu prosle godine kada sam otisla radi crvenila i nadrazenosti spolovila,ginekolog mi je propisao 6plymicol vaginaleta i kremu plymicol te sapune i kapsule za obnavljanje vaginalne flore koje sam planirala poceti piti nakon tretmana vaginaletama. Proslo je oko tjedan dana od tretmana i ja sam dobila iscjedak mirisa po ribi te sam informirajuci se po internetu umetnula tampon umocen u acidofil u rodinicu i pila kapsule tablrta za obnavljanje vag.flore i od tada cesto gotovo svakodnevno pijem acidofil-bakterijska vaginoza se vise nije vracala ali takoder nakon samo tjedan dva se pojavio problem zbog kojeg V sada i pisem i kojeg do danas nisam uspjela rjesit. Nakon cjelodnevnog ucenja i sjedenja osjecala sam nesto dolje neki neugodan osjecaj koji me sve do sada muci sa vecim ili manjim intenzitetom i povremenim prekidima. jedini simptom koji imam je crvenilo stidnih usana tj spolovila i neki neugodan osjecaj koji mi.otezava svakodn evan zivot i sjedenje. nemam nikakv isjedak nikakvo naoticanje ili svrbez kao kod gljivica nikakvo peckanje ili bolove samo neki neugodan osjecaj mozda bi ga opisala kao neko zarenje ili kad je to jako intenzivno recimo kad par dana zaredom ucim cijeli dan i sjedim onda kao i da imam povisenu temperaturu dolje sad mazala sam plymicol kremom-bezuspjesno, sad mazem baby kremom sudocrem takoder bez poboljsanja, umetala sam tampon umocen u acidofil u rodnicu i to je mozda malo pomoglo al se ovo vraca vec 6mj a zadnjih 14 dana nikako prestat. prestala sam nosit i uske i plitke hlace,ne nosim tange niti rublje koje nije.pamucno,pocela sam peglati rublje ptomjenila sam sampon za inzimno pranje te ga neko vrijeme nisam koristila uopce,cesto se ustajem i pravim pauze od sjedenja ali nista jos nije pomoglo. danas sam primjetila da crvenilo nije samo na spolovilu vec je danas i na ulazu u rodnicu. o cemu je rijec,sto.poduzeti

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.06.2013. 11:15

Teško mi je raći sa ovog mjesta. Vjerovatno o alergiji na nešto u vidu alergijskog kontaktnog dermatitisa.
Probajte sa Triderm kremom ili blagom kortikosteroidnom kremom.

Beena

13.06.2013. 16:40

Odlucila sam se za Diane umjesto antibiotika i trenutno sam na prvoj pauzi od 7 dana, s tim da sam dobila mengu 3.dan. Iako je ovo 1.mjesec uzimanja, ocekivala sam da menstruacija nece biti bolna, no ipak je...da li je to normalno, je li treba proci vise od jednog mjeseca uzimanja da bi se bol ublazila ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.06.2013. 18:10

Treba proći još koji mjesec da bi se menstruacija smanjila intenzitetom i smanjenjem bolnosti.

blue-daisy

19.06.2013. 14:30

Poštovani, s dečkom imam spolne odnose već dvije i pol godine, no nedavno je primjetio da ima sitne točke na koži koja se navuće preko glavića, kao male bradavice, oko milimetar veličine. Vjerujem mu i znam da nije imao spolne odnose s nikim mimo mene dok smo u vezi, a on je meni prvi, no međutim prije 4 godine je imao nezaštićen odnos, pa sam htjela pitati je li moguće da je tada pokupio hpv, a da su se tek sada javili simptomi? Jako sam zabrinuta, hvala Vam unaprijed na odgovoru..

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.06.2013. 19:55

Ne vjerujem da se radi o kondilomima.
Jer da je tako i vi bi dobili kondilome od njega sve ovo vrijeme.

Lidy

23.06.2013. 16:35

Poštovani,

Imam 24. godine, a menstruaciju od svoje 13 godine. Menstruacije su uvijek bile redovne i bolne, a zadnjih 8 mj. imam problema sa menstrualnim ciklusom. Od 11. mj. prošle godine imala sam samo 3 prirodne menstruacije, a ostale sam dobila pomoću duphaston tableta. Moj ginekolog smatra da je ovo poremećaj izazvan stresom i misli da nema potrebe ići vadit hormone. Ovaj mjesec menstruacije opet nema, a osjetila sam jaku bol u desnom jajniku što pripisujem ponovnom stvaranju ciste koju sam imala i prošli mjesec. Molila bih Vas za mišljenje- dali je bolje čekati da menstruacija dođe sama ili opet piti duphaston?

antoniakatarina

24.06.2013. 15:10

Dobar dan!
Imam pitanje za Vas..imam 17 godina i do sada menstruaciju sam imala svaki mjesec...prošli mjesec sam menstruaciju dobila 13.5. , a ovaj mjesec još ništa...nisam nikada imala spolni odnos...menstruacija mi svaki puta dođe par dana ranije ili par dana kasnije...a ovaj mjesec već mi kasni 12 dana......šta bi mogao biti uzrok toga i dali da posjetim ginekologa ili?
Hvala unaprijed happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.06.2013. 18:25

Lily uzmite duphaston. Savjetujem spolne hormone i hormone štitnjače.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.06.2013. 18:25

Antonioikatarina, stres, cista, upala, pcos. Posjetite ginekologa.

b.a.r.b.a.r.a.

24.06.2013. 23:40

Poštovani, pri zadnjem pregledu kod svoga ginekologa sam zaboravila napomenuti da sam 2 tj prije pregleda (tocnije 11.6) imala pokušaj prvog seksa (napominjem pokušaj jer je penetracija zaustavljena na samom početku zbog boli i korišten je kondom). Zadnji menzis mi bijase 23.5 i traje 26-28 dana; sljedeci dobih ocekivanog datuma 19.6 urednog krvarenja ali iznimne nepodnosljive boli,zbog cega sam se uputila ginekologu. Naime, moj osobni ginekolog mi jepropisao Qlairu i sada me zabrinjava to što ne znam ima li to ikakvog ucinka na propisane tablete koje uzimam od 20.6 (drugog dana menzisa, takoder obilnog i bolnog)

bbc

25.06.2013. 14:30

Poštovani doktore,

Pijem yaz pilule već 3 godine, uvijek redovito u 22 h. Ovaj mjesec radi složenosti posla, i toga što sam uvijek bila na putu znalo mi se dogoditi da sam sa 3 ili 4 tablete zakasnila par sati ali sve sam popila unutar 12 h koliko je i dozvoljeno. Međutim u 3. tjednu 17. tabletu iz blistera sam popila sa 14 sati zakašnjenja, a sve ostale redovito u uobičajeno vrijeme. Danas završavam sa rozim tabletama, i postupit ću kako je navedeno u uputstvima, preskočiti bijele tablete i započeti novi blister. Prema tome kada mogu očekivati menstruaciju? na kraju sljedećeg blistera?

I još jedno pitanje : Sa dečkom sam imala odnos 2 dana nakon što sam zakasnila popiti tabletu, dali sam zaštićena ako postupim ovako kako je navedeno, preskočim bijele tablete i započnem novi blister ili imam razloga za brigu?

Unaprijed hvala na Vašem odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.06.2013. 01:10

Barbara nastavite dalje s uzimanjem qlaire. Trebate biti strpljiva.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.06.2013. 01:10

Bbc popijte kao što ste naveli. Menstruacija će vam doći nakon idućeg blistera.
Da li je došlo do trudnoće , to ne znam. Nadamo se da do iste nije došlo.

kikili

27.06.2013. 13:40

Poštovani,

Imam 22 godine, 2010. godine nakon papa nalaza cin III i biopsije učinjen mi je letz. Prvi papa nalaz nakon operacije pokazao je CIN I, ponavljam nalaze svaka 3-4 mjeseca, posljednja dva nalaza u 10.mjesecu 2012 i 2. mjesecu 2013. pokazivali su ASC-US.. Liječnik mi je zatim ponovio papa nalaz, učinio kolposkopiju i ponovno biopsiju. Nalaz papa sam radila 29.05.2013. i on je sasvim uredan, ne pokazuje nikakve promjene, no međutim nalaz biopsije koja je učinjena 13.06.2013. Glasi ovako : dijagnoza: Neoplasia intraepithelialis cervicis uteri, mišljenje: Primljeno par uzoraka tkiva histološki uzorci ektocerviksa vezivne strome površine obložene zadebljanim višeslojnim pločastim epitelom te uzorci endocerviksa ogoljele površine pravilni endocervikalnih žlijezda vezivne strome. U materijalu trakasti uzroci višeslojnog pločastog epitela bez podležeće strome te par sitnih uzoraka displatičnog epitela displatičnog epitela bez podležeće strome stoga se stupnja displazije nemože procijeniti. Molim vas da mi pokušate pojasniti malo nalaz? I iz kojeg razloga se stupanj displazije ne može procijeniti? Hvala Vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2013. 15:00

Stupanj displazije se ne može procijeniti jel je premalo tkiva i fali stroma ispod epitela ili je posljedica koagulacije tkiva.
Ne brinite, papa test vam je uredan i dalje ga ponavljajte redovito svaka 4mjeseca.
Druga terapija nije nužna.

vampire55

12.07.2013. 00:30

poštovani.
mnogo toga sam čitala na internetu i nailazila na svakakve odgovore, pa da vas pitam par pitanja, odmah se u početku ispričavam ako ste odgovorili na neko od ovih..
pa ovako. da li je moguće da do trudnoće dođe ako se nehotično malo sperme prenese prstima u ženinu vaginu? odnose nisam još nikada imala (prema mojim predpostavkama je malo moguće jer ipak nije oplodnja baš toliko jednostavna) - samo vašim odgovorom želim potpuno isključiti tu mogućnost.
a drugo..osjećam već par dana bol u donjem dijelu trbuha, kao prije mjesečnice, ali trebam ju dobit tek za tjedan dana..imala sam i blage mučnine. imam i blagi iscjedak, a "bijelo pranje" nije jer mi je poslijednja mjesečnica započela 23.6... a koliko sam ja upoznata sa biologijom to su vrlo vjerojatni simptomi upale jajnika.je li to točno? i da li se ta upala može vidjeti ultrazvukom ili isključivo ginekološkim pregledom?
hvala unaprijed. big-smile

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.07.2013. 09:30

Poštovana, što znači malo sperme? U teoriji šansa postoji u praksi rijetko.
Drugo, moguće i pregledom i uzv-om, još bolje jednom i drugom metodom.
Prema opisanom mislim da se radi o upali u rodnici a ne jajnika.

mikro

17.07.2013. 01:00

možete li mi reći da koliko je seks tijekom menstruacije opasan,zašto je ako je opasan i kolika je istinski mogučnost oplodnje tijekom tih dana?!

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 62
Naprijed