Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje za ginekologa


Autor Poruka

angelicFruitcake

29.10.2018. 10:15

Poštovani,
pokusavam ostati u drugom stanju, ali imam naviku da svakodnevno popijem solju caja od persuna. Citajuci neke blogove i stranice o trudnoci, dosla sam do saznanja da caj od persuna nije dobro unositi tokom trudnoce jer, navodno, dovodi do hormonalnog poremecaja, sto ne znam da li je tacno. Stoga Vas sada kontaktiram kako biste mi rekli da li caj od persuna moze uticati na to da ne ostanem u drugom stanju?
Hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

29.10.2018. 15:05

Poštovana, čaj od peršina nema nikakav utjecaj na hormone, niti reprodukcijsku funkciju. Slobodno ga koristite.

Loknahear

03.11.2018. 14:55

Postovani, molim vas pomoc. Imaa sam prije 7 dana predspontani u 15 tjednu. Na pregledu su ustanovili da je beba dobro sve ok ali sam dobila mirovanje i dufaston 3*1. Imala sam nateknute i bolne grudi. Danassam primjetila da su mi se grudi kao omeksale i bole samo predvecer. A u donjem dijelu trbuha imam kao zatezanja te ponekad lagane bolove ao pred menstruaciju. Jako lagane. Tu i tamo imam bockanja na razlicitim mjestima u donjem dijelu trbuha. Smedi iscjedak iamjos uvijek. Ali malo samo. Je li to sve uredu? Jako sam zabrinuta za bebu, a kontrola mi tek za 8 dana. Hvala vam vam puno!!

Ivo Balenović, dr. med.

03.11.2018. 18:55

Poštovana, uzimajte propisanu terapiju i mirujte i biti će sve u redu. Kod spontanog pobačaja bolovi i krvarenje su puno jači. U oko 40% trudnica dolazi do krvarenja u ranoj trudnoći koja nisu povezana sa spontanim. Možete uzeti i Normabel za smirenje.

Ichbin

03.11.2018. 18:55

Postovani imam jos jedno pitanje u vezi yasmina. Da li kontracepcijske povecavaju tlak? Prije je bio 110-120. Danas sam mjerila prvi put od kako uzimam yasmin i bio mi je 130 sa 85. U porodici imam slucajeva sa visokim tlakom i trombozom. Moji nalazi prije uvodjenja terapije su bili uredni. Pusim i imam 24 god. Jedino me brine sto je malo povecan i inace imam fibrocisticne dojke, u zadnje vrijeme su jako bile osjetljive i bolne. Kada sam napravila pauzu, to se smirilo. Moze li to biti jer nisam pravila pauzu dva mjeseca?

Ivo Balenović, dr. med.

03.11.2018. 20:15

Poštovana, povišenje krvnog tlaka spada u manje česte nuspojave kontracepcijskih tableta. Vrijednosti od 130/85 ne spadaju u visoki krvni tlak. Savjetujem redovno mjerenje tlaka i u slučaju povišenih vrijednosti (vrijednosti trajno više od 140/90) javite se liječniku. U tom slučaju treba razmisliti o prestanku uzimanja terapije.

anaaa20

04.11.2018. 12:15

Pozdrav,
Vec 2 godine pijem yaz kontracepcijske pilule, nisam imala nikakve nuspojave te mi odlicno odgovaraju. Prije tri mj sam pila antibiotike, i to dvije kutije te mi se pojavio bijeli iscjedak, bez mirisa i svraba. Uredno sam dobila dvije menstruacije i iscjedak kao da se povukao te se onda opet pojavio. Prije mjesec dana nakon odnosa s deckom (nisam duze vrijeme prije toga imala odnos) mi se pojavio obilan bijeli sluzavi iscjedak isto bez mirisa i svraba te sam odmah otisla privatno ginekologu. Pregledom mi je prepisala polygynax radi iscjetka, uzela je bris za papu (čije rezultate jos cekam) i rekla kako sve izgleda u redu samo se pojavila upala. Koristila sam polygynax (12 tableta), 9 tableta sam koristila redovito, a onda sam otisla na put na jedan dan i zaboravila ih ponijeti, zatim sam tada imala i malo grublji odnos s deckom nakon kojeg sam malo krvarila, ali nista obilno, krvi je bilo samo nakon odnosa, a kasnije sve uredno. Kad sam dosla kuci, nastavila sam s jos 3 tablete polygynaxa i cinilo mi se kako je iscjedak nestao, tek je u tragovima bilo malo bijelo ali sam to pripisala nadolazecoj menstruaciji. Zadnja pilula mi je bila u cetvrtak, u petak sam opet imala odnos s deckom, takoder malo grublji i kada sam dosla doma imala sam malo krvi koje sutradan nije bilo. Danas imam samo smeđi iscjedak koji imam gotovo uvijek pred menstruaciju, s kojim mi pomalo izlazi i iscjedak. Menstruaciju uvijek dobivam ponedjeljkom pa ju tako ocekujem i sutra. Zanima me ukoliko nakon menstruacije opet dobijem iscjedak, da li da koristim canesten ili linex lady? I sto se tice blagog krvarenja nakon odnosa, moze li to biti posljedica koristenja polygynaxa?

anaaa20

04.11.2018. 12:15

Da se nadovezem na prethodno: odnose imam bez zastite, ali su bili u neplodnim danima te je prekinut snosaj (a s obzirom da redovito i uredno pijem yaz ne postoji mogucnost trudnoće), papu i pregled ginekologa obavljam redovito jednom godisnje i dosad je uvijek sve bilo uredno, jedino sto sam vec dva puta morala koristiti vaginalete radi gljivicne infekcije. Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

05.11.2018. 10:10

Poštovana, najvjerojatnije se radi o gljivičnoj upali. Ukoliko se ponovi nakon menstruacije možete koristiti canesten (ili bilo koji drugi antimikotik). Krvarenje nakon odnosa je kontaktno i posljedica je manje ozljede sluznice rodnice.Pošto je papa test uredan, nema razloga za brigu. Budući da uzimate kontracepcijske tablete trudnoća nije moguća. Žene koje su na kontraceptivima nemaju ovulaciju, pa tako nemaju niti plodne dane.

Valtan

07.11.2018. 10:50

Postovani, prije dva tjedna uzimala sam antibiotik, nakon prestanka uzimanja istog pojavio mi se svrbez pecanje i intenzivan sirast iscjedak. Pocela sam koristiti vaginalete i svrbez i iscjedak se smirio, no nastupila je neka napuhanost i pritisak u trbuhu koja je najcesca nocu, neki put me znaju i bolit kriza ali ne tolikog inteziteta da me sprecavaju u obavljaju svakodnevnih poslova. Mjesecnicu sam dobila ranije od ocekivanog 26 dan ciklusa i nakon nje je poceo u tragovima svjetlo zuti iscjedak. Jucer sam bila kod ginekologa, nije spominjao upalu pa sad cekam rezultate Pape. Sto mislite koji bi mogao biti razlog pritisku u trbuhu, neka upala ili?

klementina

07.11.2018. 19:40

Poštovani, unazad par dana imam bolove s donje desne strane trbuha. Priikom odnosa osjećam ritisak s desne strane kod jajnika.. Koji bi to uzrok mogao biti?
unaprijed hvala na odgovoru

Ichbin

07.11.2018. 19:40

Postovani, u petak sam narucena za papa bris. A danas mi je tek prestala menstruacija i danas sam imala nezasticene odnose sa ejakulacijom. Inace, vec 8 mjeseci uzimam yasmin. Hoce li papa test biti vjerodostojan ili je bolje da pomjerim termin? Unaprijed Vam hvala.

honey1

08.11.2018. 10:20

Postovani,
krajem avgusta sam imala missed abortion, u 12. nedelji trudnoce. Nisam imala intervenciju jer je plod otisao prirodnim putem i kako su mi na osnovu uz rekli sve je cisto.
Prvi menstrualni ciklus je bio redovan s tim da sam imala braon iscedak otprilike 2 dana pre ciklusa.
Drugi ciklus nisam dobila, umesto njega imala sam braon iscedak oko 5 dana i providnu sluz bez mirisa.
Kako mi se sve ovo desava u inostranstvu dok pokusavam da zakazem pregled kod ginekologa, molim Vas za odgovor sta bi moglo biti, i ima li razloga za brigu.
unapred veliko hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2018. 11:40

Poštovana Valtan, prema navedeno imali ste gljivičnu upalu koja je izliječena. Pritisak u trbuhu može biti uzrokovan mnogim stvarima, a najčešće je u pitanju probavni sustav. Ponekad i upala mokraćnih puteva može izazvati takve smetnje.

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2018. 11:40

Poštovana klementina, bez pregleda je nemoguće reći o čemu se radi. Moguće da je u pitanju upala jajnika, ali treba misliti i na slijepo crijevo (nalazi se s desne strane).

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2018. 11:40

Poštovana Ichbin, nema potrebe za promjenom termina. Papa će biti vjerodostojan

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2018. 11:40

Poštovana, honey1, uradite test na trudnoću. Možda je u pitanju bilo implantacijsko krvarenje.

sajka89

09.11.2018. 22:05

Bila sam da mi ginekolog uzme bris za papa. Nije uzela jer sam uska, i imam još 6 dana da dobijem i imalo je dosta sekreta...dala mi je vaginalete polygynax, i zakazala mi za decembar..nemam inace odnose...za šta su ove vaginalete?

Ichbin

09.11.2018. 22:05

Postovani. Pisala sam vam vec za papa test koji sam trebala raditi danas, a menstruacija mi je zavrsila u srijedu. Doktor nije htio raditi papu danas, pa me narucio za srijedu iducu. Danas sam primijetila malo tamne krvi. Koji bi razlog mogao biti? Papu sam radila prije 7 mjeseci i imam cervicitis i hiperparakeratozu. Jako sam zabrinuta zbog ovog krvarenja danas.

Ivo Balenović, dr. med.

10.11.2018. 09:30

Poštovana sajka, vaginalete polygynax se koriste za lokalno liječenje upale.

Nazad
1 ... 36 37 38 39 40 41 ... 62
Naprijed