Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje za ginekologa


Autor Poruka

sanidica

14.04.2019. 12:30

Postovani, 14 nedelja sam trudnoce, kasljem vec mesec dana, u pitanju je suhi kasalj koji je naporan narocito tokom noci. Sta bih mogla koristiti da to nekako smanjim, plasim se da ne dobijen upalu pluca. Hvala

Ichbin

14.04.2019. 12:30

Postovani, da li uz dojki mogu raditi bilo koji dan ciklusa? Na dan kada bih trebala raditi UZ cu popiti zadnju tabletu iz ove kutije adexe nakon cega slijedi pauza. Porodicna amneza je negativna, a ja inace imam fobrocisticne dojke. I da li je to kontraindikacija za uzimanje kontracepcijskih tableta? Na proslom pregledu doktorica je rekla da mogu piti tablete ali da one uticu na dojke i nije rekla na koji nacin.

Ichbin

14.04.2019. 15:30

Postovani jos jedno pitanje. Da li se flevenol za hemoroide moze piti uz kontracepcijske i aspirin? Pisala sam vam o nasljenoj venskoj trombozi i da su moji nalazi uredni. I kako djeluje na vene?

Ivo Balenović, dr. med.

14.04.2019. 16:50

Poštovana sanidica, preporučam Islandski lišaj.

Ivo Balenović, dr. med.

14.04.2019. 16:50

Poštovana Ichbin, flevenol ne utječe na kontracepcijsku učinkovitost. Budući da uzimate tablete uzv dojki možete raditi bilo koji dan ciklusa. Oralni kontraceptivi kontraindicirani su kod žena koje imaju hormonski ovisan tumor na dojci.

Ichbin

14.04.2019. 20:20

Hvala Vam na odgovoru. Nisam bas shvatila to "hormonski ovisan tumor" meni nikp nije procitao nalaz, osim sto mi je doktorica rekla da smijem uzimati tablete ali da uticu na dojke. Ovo je nalaz od prije nesto vise od godinu dana.
Dojke su zljezdanog tipa strukture.
Desna dojka na 7h anehogena cista 9mm i 10mm. Na 9h cista dijelom gustog sadrzaja15×8mm.
Lijeva dojka na 12h anehogena cista 9mm.
Nekoliko mikrocisti obostrano difuzne distribucije.
Aksilarno bez signifikatno uvecanih limfonoda.
Zakljucak: Fibrocisticne promjene BI-RADS 2. O trenutnom stanju sa dojkama cu znati kada uradim UZ.

Ivo Balenović, dr. med.

14.04.2019. 20:55

Taj nalaz je uredan. Oralna kontracepcija je kontraindicirana kod žena koje imaju hormonski ovisan tumor, a Vi to sigurno nemate. Takvi tumori rastu pod utjecajem hormona i zbog toga je oralna kontracepcija kontraindicirana.

veronika_24

16.04.2019. 16:20

Postovani,

zanima me koliko dugo je potrebno nakon poroda koristiti vatirane uloske tipa vir 80 i kad se moze preci na neke druge?

Hvala unaprijed

SKY17

17.04.2019. 12:15

Poštovani,

ciklusi su mi vrlo uredni, u pravilu 27 dana, nikakvih ginekoloških problema nemam, posljednja menstruacija je bila 26.3., ovulacija 12. dan ciklusa tj. 6.4. (svakog mjeseca imam ovulacijsku bol stoga mogu točno odrediti datum ovulacije), u to doba nezaštićeni spolni odnosi sa željom za trudnoćom - svakodnevno par dana prije i poslije tog datuma, a 15.4. (9. dan nakon ovulacije) poprilično jaki grčevi u maternici i vrlo malo tamnije, gotovo smeđe krvi, vidljive samo na papiru, bez ikakvih komadića ili ugrušaka, i još malo svijetlo smeđe na papiru jučer ujutro, od tada ništa, a grčevi su se smirili i sad osjećam nešto nalik pritisku u maternici, uz povremene slabe grčeve, a uz to i vrlo bolne dojke. Zanima me je li moguće da se radi o implantacijskom krvarenju i kada najranije mogu učiniti kućni test na trudnoću? Ili je moguće da je posrijedi nešto drugo?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

17.04.2019. 12:35

Poštovana, nema pravila, ali za vrijeme babinja (6 tjedana nakon poroda) oni su dobar izbor.

SKY17

18.04.2019. 12:30

Poštovani,

ciklusi su mi vrlo uredni, u pravilu 27 dana, nikakvih ginekoloških problema nemam, posljednja menstruacija je bila 26.3., ovulacija 12. dan ciklusa tj. 6.4. (svakog mjeseca imam ovulacijsku bol 16 dana prije iduće menstruacije - stoga mogu točno odrediti datum ovulacije), u to doba nezaštićeni spolni odnosi sa željom za trudnoćom - svakodnevno par dana prije i poslije tog datuma, a 15.4. (9. dan nakon ovulacije) poprilično jaki grčevi u maternici i vrlo malo tamnije, gotovo smeđe krvi, vidljive samo na papiru, bez ikakvih komadića ili ugrušaka, i još malo svijetlo smeđe na papiru 16.4 ujutro, od tada ništa, a grčevi su se smirili i sad osjećam nešto nalik pritisku u maternici, uz povremene slabe grčeve, i povremeno pikanje u jajnicima, zapravo osjećaj sličan kao da ću dobiti menstruaciju. Zanima me je li moguće da se radi o implantacijskom krvarenju i kada najranije mogu učiniti kućni test na trudnoću? Ili je moguće da je posrijedi nešto drugo, zabrinjava me ta krv tjedan dana prije očekivane menstruacije?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

18.04.2019. 16:20

Poštovana, moguće da se radilo o implantacijskom krvarenju. Sutra uradite test s prvim jutarnjim urinom.

veronika_24

18.04.2019. 22:55

Postovani,

da li je preporucljivo odmah nakon poroda nositi steznik?Cula sam razlicita misljenja,netko kaze da se moze poceti odmah koristiti,a netko preporucuje tek nakon mjesec dana pa me zanima vase misljenje.

Hvala unaprijed

Ichbin

18.04.2019. 22:55

Postovani, vec neki vrijeme povremeno imam obilniji gust i bijeli iscjedak, prije par dana pocelo je blago i povremeno peckanje. Mislila sam da je iritacija nakon odnosa kako se nije povuklo kupila sam kanesten kremu s aplikarom, ali i dalje nisam sigurna da je li je infekcija ili iritacija. Pa bih htjeela cuti i Vase misljenje trebam li koristiti kanesten? Osim povremenog peckanja i blagog crvenila na ulazu u rodnicu nemam srugih simptoma poput svraba i sirastog iscjetka.

Ichbin

18.04.2019. 23:25

Postovani, imam jos jedno pitanje pa bih se htjela uvjeriti da je sve uredu. Prije par dana sam primijetila manju modricu na nozi, i prije mi se znalo to desavati. Zanim me ima li neke povezanosti izmedju hematoma, kontracepcijakih i aspirina? Pretpostavljam da aspirin moze biti uzrok tome ako nije povreda. No, ono sto me zabrinulo je da je hematom krvni ugrusak, a ja vec dugo pijem kontracepciju. Izvinite na puno pitanja.

searanex

18.04.2019. 23:25

Postovanje, danas sam sa curom imao spolni odnos nakon oralne predigre, imali smo prvi sponli odnos naravno sa zastitom, ona je stigla do orgazma dok ja nisam te smo stali i kondom skinuli i bacili i ona ga je masturbacijom dovela do svrsavanja, obrisano odma sve maramicom i bacena maramica i oprane ruke, nakon toga jedno 2 sata opet smo napravili isto ali je iz vagiine stigao cudan zvuk i ispala je kapljica krvi, nadam se da nije do trudnoce makar mislimd a ni ne moze cim je zastita bila oba puta, do svrsavanja doslo samo prvi put al evo brinie nas ta kapljica krvi i u tom trenutku bol u trbuhu...Pauzirali smo jedan dan sa spolnim odnosima i evo danas 18.4. imali spolni odnos i sve je bilo u redu , svrsio sam 5 sekundi nakon sto sam izvadio te sam onda na kondomu primjetio opet tragove krvi, do cega je, samo da nije trudnoca.

I za dalje pitanje moze li doci do oplodnje ukoliko se odnos vrši s kondomom cijelo vrijeme alii ako se svrsi tek kada se izvadi nakon 10 minuta.

Cura je menstruaciju imala zadnji dan 5.4.
I da vas napomenem 5. spolni odnos je u pitanju, i dobijala je lagane bolove povremeno kada su 2 prsta ulazila u spolovilo.
Hvala i pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2019. 10:05

Poštovana veronika, slobodno možete nositi steznik.

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2019. 10:05

Poštovana Ichbin, prema navedenom radi se o gljivičnoj upali. Canesten je dobar izbor za terapiju. Hematom na nozi je krvni podljev koji nastane uslijed udarca. Nije povezan s kontracepcijom. Kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive nešto je viši rizik za stvaranje tromba (ugrušak) u krvnim žilama. Hematom nastaje usijed pucanja sitnih potkožnih kapilara zbog mehaničke traume.

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2019. 10:05

Poštovani searanex, trudnoća nije moguća. Kondom je sigurna zaštita. Prema navedenim datumima, kapljica krvi je vjerojatno posljedica ovulacijskog krvarenja.

Ichbin

19.04.2019. 12:10

Postovani doktore, hvala Vam. Sinoc sam i stavila kremu ali sam nakon 4h morala ustati na wc, naravno krema je iscurila. Moram li sada produziti lijecenje? Sto se hematoma tice, zaista se ne sjecam da sam se udarila. Takodjer u zadnje vriejme me ponekad bole noge to sam povezala s visokim potpeticama u kojima provodim dosta vremena. Bol je slab i samo u mirovanju, nakon kraceg odmora prodje. To mi se i prije kontracepcijskih desavalo. Ako nesto znaci, prije 15 dana sam radila nalaze inr, aptt, vrijeme koag i krvarenja i nalazi su uredni.

Nazad
1 ... 44 45 46 47 48 49 ... 62
Naprijed